RECEPT FRÅN HJ

Plommonkaka

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 9 st plommon
  • 0.5 dl strösocker
  • Smuldeg:

  • 100 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • Ugn: 175°

    Ca 16 bitar

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i ägg och mjölk och rör ner i mjölblandningen, och blanda till en smet.
2
Bred ut smeten i en form, 24x18 cm, med bakplåtspapper i botten.
3
Dela, kärna ur och klyfta plommonen och blanda med socker. Lägg plommonen ovanpå smeten.
4
Smuldeg: Blanda smör, socker och mjöl till en smuldeg, och strö över plommonen. Grädda i ca 1 timme. Låt svalna och skär i rutor.

Recept