RECEPT FRÅN HJ

Plommonchutney

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 1 kg plommon blå
  • 2 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl russin
  • 5.5 dl strösocker
  • 2 dl balsamicovinäger
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 burkar

Gör så här

1
Skålla och skala plommonen. Ta bort kärnorna. Skala och skiva lök och vitlök.
2
Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta. Sjud på svag värme utan lock i ca 1 1/2 timme. Smaka av och låt kallna.
3
Ös upp chutneyn på rena burkar och sätt på lock. Förvara i kylskåp och servera till exempelvis kötträtter.

Recept