RECEPT FRÅN HJ

Pizzasnurror bake off

Pizzasnurrorna görs som bake off-bröd. Du fryser alltså in dem ogräddade.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 1.5 dl tomatpuré
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk oregano
  • 2 dl hackad persilja
  • Pensling

  • 1 st lätt uppvispat ägg
  • flingsalt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt olja, honung, mjöl och salt. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under duk ca 30 minuter.

2

Fyllning: Blanda tomatpuré, ost, vitlök, oregano och persilja.

3

Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta som mäter ca 30 x 40 cm.

4

Bred halva fyllningen över varje platta och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i 10 bitar och lägg i mjölade bullformar.

5

Ställ dem på en skärbräda. Jäs under duk ca 30 minuter. Frys in.

6

Gräddning: Ta ut bullarna ur frysen. Låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter.

7

Sätt formarna på en plåt. Pensla med ägg och strö på flingsalt.

8

Grädda mitt i ugnen tills bullarna fått fin färg, ca 15 minuter.


Recept