RECEPT FRÅN
Pizzaslice med kalkon
Foto: Karin Mönefors
Okänd
0 portioner
Du behöver
- 6.5 dl vetemjöl special
- 25 g jäst 1
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 2.5 dl vatten 37
- 1.5 dl pizzasås Mutti
- 3 dl pizzaost riven
- 275 g kalkonbröst rökt
- färsk oregano
Deg:
Fyllning:
Garnera med:
Ugn: 250º
Det här behövs till 24 bitar:
Gör så här
1
Deg: Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med degkroken monterad. Tillsätt vattnet och kör maskinen ca 5 minuter, så att degen blir smidig. Låt degen jäsa övertäckt 1 timme.
2
Sätt in en plåt i mitten av ugnen och låt den bli het.
3
Lägg upp två bakplåtspapper på arbetsbänken. Knåda degen och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till runda plattor och lägg på två plattor på varje bakplåtspapper.
4
Fyllning: Bred pizzasås på degen, men lämna en 1 cm bred kant. Strö över ost och strimlat kalkonbröst. För över bakplåtspapperet med pizzorna till den heta plåten. Grädda pizzan, i ca 12 minuter.
5
Dela varje pizza i 6–8 bitar och lägg upp på fat. Klipp oregano och strö över pizzorna.