RECEPT FRÅN HJ

Pizzaslice med kalkon

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Deg:

  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 25 g jäst 1
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl vatten 37
  • Fyllning:

  • 1.5 dl pizzasås Mutti
  • 3 dl pizzaost riven
  • 275 g kalkonbröst rökt
  • Garnera med:

  • färsk oregano
  • Ugn: 250º

    Det här behövs till 24 bitar:

Gör så här

1
Deg: Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med degkroken monterad. Tillsätt vattnet och kör maskinen ca 5 minuter, så att degen blir smidig. Låt degen jäsa övertäckt 1 timme.
2
Sätt in en plåt i mitten av ugnen och låt den bli het.
3
Lägg upp två bakplåtspapper på arbetsbänken. Knåda degen och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till runda plattor och lägg på två plattor på varje bakplåtspapper.
4
Fyllning: Bred pizzasås på degen, men lämna en 1 cm bred kant. Strö över ost och strimlat kalkonbröst. För över bakplåtspapperet med pizzorna till den heta plåten. Grädda pizzan, i ca 12 minuter.
5
Dela varje pizza i 6–8 bitar och lägg upp på fat. Klipp oregano och strö över pizzorna.

Recept