Pizzaslice med kalkon

Du behöver Deg: 6.5 dl vetemjöl special 25 g jäst 1 2 msk olivolja 0.5 tsk salt 2.5 dl vatten 37 Fyllning: 1.5 dl pizzasås...

Du behöver

Deg:

6.5 dl vetemjöl special
25 g jäst 1
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
2.5 dl vatten 37

Fyllning:

1.5 dl pizzasås Mutti
3 dl pizzaost riven
275 g kalkonbröst rökt

Garnera med:

färsk oregano

Ugn: 250º

Det här behövs till 24 bitar:

Gör så här

1
Deg: Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med degkroken monterad. Tillsätt vattnet och kör maskinen ca 5 minuter, så att degen blir smidig. Låt degen jäsa övertäckt 1 timme.

2
Sätt in en plåt i mitten av ugnen och låt den bli het.

3
Lägg upp två bakplåtspapper på arbetsbänken. Knåda degen och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till runda plattor och lägg på två plattor på varje bakplåtspapper.

4
Fyllning: Bred pizzasås på degen, men lämna en 1 cm bred kant. Strö över ost och strimlat kalkonbröst. För över bakplåtspapperet med pizzorna till den heta plåten. Grädda pizzan, i ca 12 minuter.

5
Dela varje pizza i 6–8 bitar och lägg upp på fat. Klipp oregano och strö över pizzorna.

Scroll to Top