Pizzabullar med bacon

Bästa utflyktsmaten: pizzabullar med bacon! Passar även bra att servera till soppmiddagen. Receptet får du här!

32 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • ägg till pensling

Fyllning

1 ½ dl chilisås
2 msk oregano
280 g bacon
3 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°. Häll den över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

2

Blanda i olja, salt, socker, ägg, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.

3

Arbeta degen smidig i maskin. Jäs övertäckt i 40 minuter.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 bitar och kavla ut varje till en platta, 30 x 45 cm.

5

Fyllning: Bred på ­chilisås och strö över oregano. Lägg på baconskivor och strö över ost.

6

Rulla ihop degen från långsidan och skär i bitar. Ställ med snitt­ytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckta i 30 minuter.

7

Pensla bullarna med uppvispat ägg och ­grädda mitt i ugnen i 12 minuter.

Scroll to Top