32 stycken
Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- ½ dl rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 1 ägg
- 5 dl grahamsmjöl
- 8 dl vetemjöl
- ägg till pensling
Fyllning
1 ½ dl chilisås
2 msk oregano
280 g bacon
3 dl riven ost
Ugn: 225°
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°. Häll den över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
Blanda i olja, salt, socker, ägg, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen smidig i maskin. Jäs övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 bitar och kavla ut varje till en platta, 30 x 45 cm.
Fyllning: Bred på chilisås och strö över oregano. Lägg på baconskivor och strö över ost.
Rulla ihop degen från långsidan och skär i bitar. Ställ med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckta i 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 12 minuter.