Pizza med grönsaker och fetaost

Du behöver 25 g jäst 2 dl Ljummet vatten 1 msk matolja 0.5 tsk salt Fyllning: 400 g tomater 1 st gul lök 1 st...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl Ljummet vatten
  • 1 msk matolja
  • 0.5 tsk salt

Fyllning:

400 g tomater
1 st gul lök
1 st burk kronärtskockshjärtan
1 st squash ca 200 g
300 g champinjoner färska
oliver ca 20-24 svarta
1 st fetaost burk i tärningar
1 msk oregano smulad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma (37°) vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt matolja, salt och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig eventuellt med lite mera mjöl. Låt jäsa under duk ca 1 timme.

2
Tag upp degen och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 4 lika stora bitar. Kavla ut dem till runda kakor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.

3
Skala och finhacka löken. Fördela lökhacket över pizzorna. Skiva tomater och squash. Lägg skivorna ovanpå.

4
Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Dela dem i mindre bitar och lägg dem ovanpå squashen. Ansa svampen och skiva den. Fördela svampen på pizzorna.

5
Smula fetaosten över pizzorna och fördela oliverna på dem. Strö smulad oregano och riven ost över det hela.

6
Grädda mitt i ugnen ca 20-­25 minuter eller tills osten har smält och fått lite färg. Bjud vitkålssallad till.

Scroll to Top