RECEPT FRÅN HJ

Pizza Bianco med svamp och ädelost

En vintrig pizza bianco med vit fyllning av mascarpone, västerbotten och ädelost i stället för tomatsås.

Av . Foto: Thomas Carlgren

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • fint skivade rödlökar
  • 1 dl socker
  • 2 dl ättika
  • 3 dl vatten
  • Ostkräm

  • 2 dl ricottaost
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 dl ädelost
  • citron
  • salt och peppar
  • Bottnar

  • färdig pizzadeg
  • Fyllning

  • 250 g svamp
  • hackad gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • Toppa med

  • Picklad lök
  • 200 g fint strimlad grönkål masserat med salt och olivolja

Gör så här

1

Picklad lök: Koka upp lagen, lägg i den skivade löken och låt dra minst 1 timme. Det här blir en stor sats men lök är ett gott tillbehör till det mesta.

2

Ostkräm: Blanda alla ingredienser till en slät kräm, smaka av med salt och peppar.

3

Bottnar: Grädda rundlarna utan fyllning i 5–7 minuter i hög värme, 275°. Ta ut och låt svalna. Bred sedan på ostkrämen och låt stå tills resten av ingredienserna är färdiga.

4

Fyllning: Rensa svampen och skär i jämna bitar. Stek frasigt i smör, lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

5

När alla ingredienser är klara fördelar du dem på bottnarna och låter sedan pizzan gräddas på 175° i 12–15 minuter. När den är klar dekorerar du med lök och masserad grönkål.


Recept