Du behöver
- fint skivade rödlökar
- 1 dl socker
- 2 dl ättika
- 3 dl vatten
Ostkräm
2 dl ricottaost
1 dl riven Västerbottensost
0.5 dl ädelost
citron
salt och peppar
Bottnar
färdig pizzadeg
Fyllning
250 g svamp
hackad gul lök
vitlöksklyftor
1 msk smör
salt och svartpeppar
Toppa med
Picklad lök
200 g fint strimlad grönkål masserat med salt och olivolja
Gör så här
Picklad lök: Koka upp lagen, lägg i den skivade löken och låt dra minst 1 timme. Det här blir en stor sats men lök är ett gott tillbehör till det mesta.
Ostkräm: Blanda alla ingredienser till en slät kräm, smaka av med salt och peppar.
Bottnar: Grädda rundlarna utan fyllning i 5–7 minuter i hög värme, 275°. Ta ut och låt svalna. Bred sedan på ostkrämen och låt stå tills resten av ingredienserna är färdiga.
Fyllning: Rensa svampen och skär i jämna bitar. Stek frasigt i smör, lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
När alla ingredienser är klara fördelar du dem på bottnarna och låter sedan pizzan gräddas på 175° i 12–15 minuter. När den är klar dekorerar du med lök och masserad grönkål.