Du behöver
Ugn: 275°
PIzzadeg
0.25 pkt jäst
2.5 dl Ljummet vatten
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 tsk strösocker
6 dl vetemjöl
Crème fraiche-röra
3 dl crème fraîche
1.5 dl finriven parmesanost
1 st vitlöksklyfta
1.5 tsk torkad oregano
salt och peppar
Topping
500 g färskpotatis
2 msk finhackad rosmarin
3.5 dl gratängost
Gör så här
Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser sig. Rör ner olivolja, salt, socker och det mesta av mjö-let. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
Crème fraiche-röra: Blanda crème fraiche, parmesan, pressad vitlök, oregano, salt och peppar i en skål.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den något. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en rund botten.
Topping: Skär potatisen i riktigt tunna skivor. Lägg pizzabottnarna på plåtar med bakplåtspapper. Bred på crème fraiche-röran och toppa med potatisskivor, finhackad rosmarin och gratängost.
Grädda pizzorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genombakade och fått fin färg. Servera eventuellt med en sallad.