Pizza

Du behöver Deg: 12 g jäst 2.5 dl vatten 1 msk olivolja 0.5 tsk salt vetemjöl ca 5 dl Fyllning: 0.5 st gul lök 1...

Du behöver

Deg:

12 g jäst
2.5 dl vatten
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
vetemjöl ca 5 dl

Fyllning:

0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater 400 g
salt peppar, strösocker
2 tsk oregano torkad
200 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 st paprika inlagd grillad
1 st rödlök
150 g mozzarellaost riven
8 skiva salami
10 g rucola

Ugn: 250°

Gör så här

1
Deg: Smula ner jästen i en skål och rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta till en deg, ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

2
Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt tomater och koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar, socker och oregano. Låt svalna.

3
Skiva svampen och stek i stekpanna med smör, tills vätskan kokat in.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en rund pizza och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Bred på tomatsås.

5
Skär paprikan i bitar och blanda med svamp och skivad lök och fördela på pizzorna. Strö över mozzarellaost. Baka mitt i ugnen i 10 minuter. Lägg på salami och strö över rucola och servera.

Scroll to Top