Du behöver
Deg
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
150 g smör
1 st äggula
Fyllning
50 g osaltade pistagenötter
50 g sötmandel
1.5 dl florsocker
2 msk apelsinmarmelad
1 st äggvita
Glasyr
3 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
30 g grovt hackade pistagenötter
Ugn: 200º
Gör så här
Hacka samman mjöl, bakpulver, socker och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan, arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
Fyllning: Mixa pistagenötter och mandel. Blanda med florsocker, marmelad och äggvita.
Dela degen i två delar och kavla ut den så att den blir ca 15 cm bred och 25 cm lång. Bred på hälften av fyllningen, rulla ihop den på längden och lägg på en plåt.
Baka i ca 15 minuter. Vispa ihop florsocker och citronsaft med elvisp. När kakorna svalnat något, bred på glasyr och strö över pistagenötter. När glasyren stelnat, skär dem i snitt.