Pinocchiokladdkaka med jordgubbar

Den ljuvliga pinocchiotårtan i kladdkakeversion! Magiskt god med maräng på toppen. Det blir en härlig efterrätt eller sommarfika!

10 bitar

Du behöver

  • 225 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 4 ägg

Maräng

2 st äggvitor
1 dl strösocker
0.5 dl mandelspån

Servering

3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna. Blanda socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Rör i smöret och äggen och blanda om till en smet.

2

Kläm fast bakplåtspapper i botten på en smord form med lös­tagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten.

3

Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i ­taget, under vispning. Vispa till en fast maräng.

4

Klicka marängen över smeten och strö på mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt svalna.

5

Servering: Vispa grädden och bred eller spritsa ut den på kakan. Toppa med jordgubbar.

Scroll to Top