Piña colada-glasstårta

Du behöver stor färsk ananas lime lime 1 dl flytande honung 1 burk kokosmjölk ananasbitar skivad lime myntablad Gör så här 1 Skala ananasen och...

Du behöver

  • stor färsk ananas
  • lime
  • lime
  • 1 dl flytande honung
  • 1 burk kokosmjölk
  • ananasbitar
  • skivad lime
  • myntablad

Gör så här

1

Skala ananasen och skär bort den träiga mittstocken. Tärna ananasen, spara några bitar till garnering, och mixa slät med limeskal (endast det gröna), limesaft och honung.

2

Ta det tjocka från kokosmjölksburken och lägg i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. Vänd runt ananasen med den vispade ”kokosgrädden”. Häll i en valfri frysbar form (gärna i plast, alt. klädd i plastfolie, så blir glasstårtan lätt att få ut) och täck med plast. Lägg in i frysen och låt stå minst 4 timmar.

3

Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med ananas, lime och myntablad.

Scroll to Top