Pilgrimsmusslor med mangosallad

Du behöver 12 st pilgrimsmussla salt och peppar olivolja Mangosallad: 2 st avokado 1 st lime pressad saft 1 st pepparfrukt liten röd 150 g...

Du behöver

  • 12 st pilgrimsmussla
  • salt och peppar
  • olivolja

Mangosallad:

2 st avokado
1 st lime pressad saft
1 st pepparfrukt liten röd
150 g mango fryst och tinad
0.5 st granatäpple
0.5 st rödlök
2 tsk rödvinsvinäger

Servera med:

1 st tortillabröd
olivolja
mâchesallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Mangosallad: Dela avokadorna och tärna köttet. Pressa över limesaft. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Blanda avokado, chili och mango och granatäpplekärnor. Skala och hacka löken fint och blanda i salladen tillsammans med vinäger.

2
Pensla tortillan med olja och skär i 6 snibbar. Baka tortillan i ugnen i 5 minuter.

3
Salta och peppra på pilgrimsmusslorna och stek dem i en stekpanna med olja, 1 minut per sida. Servera med tortillasnibbar, mâchesallad.

Scroll to Top