RECEPT FRÅN HJ

Pestolax

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé bitar à 120 g
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk potatismjöl
  • 4 msk pesto finns att köpa färdig på burk
  • salt peppar
  • 8 st körsbärstomater
  • 1 msk pinjenötter
  • Servera med:

  • potatis ärter
  • Ugn: 180°

Gör så här

1
Lägg laxen i en smord ugnsform.
2
Blanda grädde, crème fraiche och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör i pesto. Salta och peppra. Häll såsen över laxen.
3
Strö över skivade tomater. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 30 minuter. Strö över rostade pinjenötter och servera med pressad potatis och ärter.

Recept