Pestokyckling på potatisbädd

Det är är en suverän rätt som sköter sig själv i ugnen! Pestofyllda och baconlindade minut-filéer på potatisbädd – gott och lättlagat!

4 portioner

Du behöver

  • 4 minutfiléer (utbankade kycklingfiléer)
  • salt och peppar
  • 100 g fetaost
  • 3 msk röd pesto finns att köpa färdig på burk
  • 140 g bacon
  • 2 msk smör

Potatisbädd:

800 g potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ dl riven ost
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Garnera med:

persilja

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Potatisbädd: Skala och skiva potatisen. Skala och hacka lök och vitlök. Varva potatis, lök, vitlök, salt, peppar och ost i en smord ugnsform. Blanda grädde och mjölk och häll över potatisen. Tillaga i ugnen, ca 35 minuter.

2

Lägg ut kycklingskivorna på ett bakplåtspapper och krydda dem med salt och peppar. Smula fetaosten och mosa den på filéerna. Bred på pesto. Rulla ihop filéerna och linda baconskivor runt om. Bryn kycklingrullarna runt om i en stekpanna med smör.

3

Lägg kycklingrullarna ovanpå potatisen och tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 15 minuter. Garnera med persilja och servera med sallad. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

Scroll to Top