Persisk kycklinggryta

Du behöver kycklingfilé ca 500 g 1 msk smör 2 st morötter 1 st gul lök 1 st kanelstång 0.5 g saffran 1.5 dl vatten...

Du behöver

  • kycklingfilé ca 500 g
  • 1 msk smör
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 st kanelstång
  • 0.5 g saffran
  • 1.5 dl vatten
  • apelsiner saften av 2
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk rörsockersirap
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt svartpeppar
  • 100 g sötmandel skållad rostad

Servera med:

basmatiris kokt

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i stora bitar och bryn den i en stor gryta med smör. Skala och skär morötter och lök och låt det fräsa med kycklingen en stund. Tillsätt kanel, stött saffran, vatten, apelsinsaft, vinäger och sirap och låt sjuda under lock i ca 20 minuter.

2
Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och tillsätt till grytan under omrörning. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

3
Rosta mandeln i torr het stekpanna och strö över grytan. Servera med kokt basmatiris.

Scroll to Top