Persilladestekt kycklingfilé med örtsås

Du behöver 6 st kyckling bröstfiléer av 25 g smör 2 tsk svampsoja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymald 2 tsk persillade Örtsås: 2...

Du behöver

  • 6 st kyckling bröstfiléer av
  • 25 g smör
  • 2 tsk svampsoja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 tsk persillade

Örtsås:

2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
limeskal av 1/2 lime
1 dl hackad persilja mejram, basilika, timjan, citronmeliss
25 g rucolasallad förvälld hackad
1 tsk honung gärna akaciahonung
salt svartpeppar

Garnera med:

örtkrydda se ovan
cocktailtomater

Ugn: 225°

Gör så här

1
Torka av kycklingfiléerna med hushållspapper och lägg dem i en ugnssäker form. Smält smöret och blanda med sojan. Pensla filéerna med soja- och smörblandningen. Salta och krydda köttet med peppar och persillade.

2
Stek kycklingen i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt filéerna kallna innan de skärs upp i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg upp kycklingen på ett serveringsfat och garnera med örter och cocktailtomater.

3
Örtsås: Mixa lätt crème fraiche, majonnäs, limeskal, örter, rucolasallad och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera örtsåsen till kycklingen.

Scroll to Top