Persikor med valnötstosca

Du behöver 1 st persikor 75 g valnötter 50 g hasselnötter 75 g smör 0.75 dl strösocker 2 msk vetemjöl 0.5 dl mjölk Servera med:...

Du behöver

  • 1 st persikor
  • 75 g valnötter
  • 50 g hasselnötter
  • 75 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl mjölk

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 225°

Gör så här

1
Låt persikorna rinna av och lägg dem med den kupiga sidan upp i en ugnsfast form.

2
Hacka valnötter och hasselnötter grovt. Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och värm under omrörning. Tillsätt nötterna och sjud smeten ett par minuter.

3
Fördela toscasmeten över persikorna och gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter. Servera med vispad grädde.

Scroll to Top