Persikor i kryddig lag

Du behöver 6 st persikor vita 2.5 dl vatten 1.5 dl strösocker 0.5 st vaniljstång 3 st kardemummakapslar finns i påsen med glöggkryddor från Santa...

Du behöver

  • 6 st persikor vita
  • 2.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 st vaniljstång
  • 3 st kardemummakapslar finns i påsen med glöggkryddor från Santa Maria
  • 1 st stjärnanis
  • 2 skiva ingefära
  • 0.5 krm svartpeppar nymald

Gör så här

1
Skölj och skålla persikorna i kokande vatten, ca 30 sekunder. Spola dem i kallt vatten och dra av skalet. Dela persikorna och ta bort kärnorna.

2
Koka upp vatten, socker, vaniljstång, kardemumma, stjärnanis, ingefära och svartpeppar. Lägg i persikorna och sjud under lock, ca 5 minuter, tills de börjar mjukna.

3
Lägg upp i burk med lock och låt svalna. Låt kallna i kylen.


Kommentar:
Använd persikorna till en ”upp-och-ner kaka” eller som dessert med lättvispad grädde.

Scroll to Top