Persikohalvor med kokostosca

Du behöver 4 st persikor färska 3 dl kokosflingor 1.5 dl strösocker 0.75 dl ljus sirap 1 dl kaffegrädde 50 g smör eller margarin Ugn:...

Du behöver

  • 4 st persikor färska
  • 3 dl kokosflingor
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl ljus sirap
  • 1 dl kaffegrädde
  • 50 g smör eller margarin

Ugn: 200º

Gör så här

1
Koka persikorna i knappt täckande vatten i 5–10 minuter beroende på hur mogna de är. De skall kännas mjuka när du sticker i dem med en provsticka.

2
Blanda under tiden kokos, socker, sirap, grädde och matfett i en kastrull, och låt koka samman i 3–4 minuter.

3
Dela de avrunna persikorna och ta bort kärnorna. Lägg frukthalvorna i en ugnsfast form och bred kokossmeten över.

4
Baka mitt i ugnen tills ytan har fått lagom färg, ca 10 minuter. Servera!

Scroll to Top