Persikodessert

En saftig efterrättskaka som gärna kan bjudas med kaffe till.

Du behöver

  • bakform med diameter på ca 20 cm
  • ströbröd eller pofiber
  • 1 dl flytande fett
  • 1 3/4 dl socker
  • 3 st ägg
  • 150 g kokta kalla potatisar grovriven
  • 1 dl solroskärnor rostade hackade alternativt sötmandel

Servering:

2 st persikor urkärnade
1 dl grädde
0.5 dl lätt crème fraiche

Ugn: 200°

Det här behövs till 4-5 personer:

Gör så här

1
Smörj bakformen. Bröa med glutenfritt ströbröd eller pofiber (potatisfiber som du hittar bland hälsokostprodukterna). För att lätt kunna flytta kakans botten kan du dela ett bakplåtspapper och vika halvorna dubbelt. Lägg remsorna i kors i formen och låt dem sticka upp på sidorna.

2
Rör fettet med socker och tillsätt ägg växelvis med potatis och solroskärnor alternativt sötmandel. Skrapa ned smeten i formen och grädda i 200° varm ugn i 20 minuter. Flytta över kakbotten på en papperstäckt plåt och fortsätt gräddningen i 10 minuter till. Låt kakan svalna och lägg den sedan på serveringsfat.

3
Skiva 2 urkärnade persikor och fördela skivorna ovanpå kakan. Vispa grädde och blanda med lätt creme fraiche. Servera gräddblandingen till kakan.

Scroll to Top