Persikocoulis

Du behöver 4 st persikor 1 dl vatten 0.5 dl strösocker 1.5 dl sirap vit 1 burk Gör så här 1 Skålla, dela och kärna...

Du behöver

  • 4 st persikor
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 dl sirap vit

1 burk

Gör så här

1
Skålla, dela och kärna ur persikorna. Skär frukten i bitar. Lägg den i en kastrull med vatten och socker. Koka tills frukten är mjuk, ca 10 min. Purea genom en sil med hjälp av en träsked.

2
Blanda purén med sirap och häll upp i burk och förvara i kyl.


Kommentar:
Blanda 2 msk persikocoulis i ett champagneglas och fyll upp med mousserade vin till drinken Bellini. Du kan också ringla coulisen över glass till dessert eller över yoghurt.

Scroll to Top