RECEPT FRÅN HJ

Pepperonipizza

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Pizzadeg

  • 15 g jäst
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • tomatsås
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk oregano
  • Topping

  • 300 g riven mozzarella
  • 300 g riven ost
  • 250 g tunt skivad pepperoni
  • 1 dl inlagda jalapenos

Gör så här

1

Rör ut jästen med olja, salt och vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt mjöl och arbeta degen 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

2

Blanda ingredienserna till tomatsåsen i en skål. Dela pizzadegen i 4 delar. Tryck ut varje del i en form eller stekpanna som tål ugnsvärme, 22–24 cm i diameter. Eller använd långpanna och gör en enda stor pizza.

3

Bred ut ett tunt lager tomatsås, strö över ost och fördela pepperoni och jalapenos på osten. Låt jäsa cirka 15 minuter. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter på 250 grader.


Recept