Pepparrotskött av högrev

Du behöver högrev ca 1 kg benfri av nötkött Kokspad: 5 dl vatten 1 tsk salt 1 st gul lök 1 st morot 1 bitar...

Du behöver

  • högrev ca 1 kg benfri av nötkött

Kokspad:

5 dl vatten
1 tsk salt
1 st gul lök
1 st morot
1 bitar rotselleri
10 st vitpepparkorn
1 st lagerblad
1 st timjan kvist
5 st persiljestjälk

Sås:

6 dl buljong
1 dl mjölk
3 msk vetemjöl
3 msk pepparrot riven färsk
salt peppar

Garnera med:

1.5 msk riven pepparrot
1 msk persilja strimlad

Servera med:

potatis kokt
grönsaker

Gör så här

1
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare.

2
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg ner köttet i det kokande spadet. Lägg på ett lock och låt köttet sjuda, ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är 75º. Låt köttet vila 10 minuter i bul-jongen. För tryckkokning följer du anvisningarna för respektive märke. Tiden beräknas till ca 30 minuter.

3
Sila och mät upp buljongen i en kastrull. Vispa samman mjölk och mjöl i en skål och rör ner i buljongen. Koka upp under omrörning, 3–5 minuter. Tillsätt pepparrot och smaka v med salt och peppar.

4
Skär köttet i tärningar eller skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Slå såsen över köttet och strö över riven pepparrot och persilja. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Scroll to Top