Pepparkyckling

Du behöver 300 g kycklingfilé 100 g champinjoner 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör eller margarin 0.5 tsk rosépeppar grön-, svart-...

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 100 g champinjoner
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk rosépeppar grön-, svart- och
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • 75 g sockerärter

Servera med:

kokt ris

Gör så här

1
Strimla kycklingen och dela svampen i klyftor. Skala och hacka lök och vitlök.

2
Bryn kycklingen i en stekpanna med smör. Lägg i svamp, lök och vitlök, och fräs lite till.

3
Stöt pepparkornen i en mortel och strö över. Späd med crème fraiche och mjölk, och koka ihop i 5 minuter.

4
Rör i sockerärterna och koka upp. Servera kycklingen med ris.

Scroll to Top