Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Du behöver 3 st ägg 1.5 dl socker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk pepparkakskrydda 2 msk filmjölk Fyllning: 2 dl vispgrädde 1...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 msk filmjölk

Fyllning:

2 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt

Garnera med:

1 dl vispgrädde
lingon

Ugn: 225°

1 rulltårta

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vänd försiktigt ner i smeten.

2
Rör i filmjölk och häll smeten i långpanna med bakplåtspap-per i botten. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

3
Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper och lossa papp-ret. Låt svalna.

4
Fyllning: Vispa grädden och blanda med lingonsylt. Bred på bottnen och rulla ihop från långsidan. Garnera med vispad grädde och lingon.

Scroll to Top