RECEPT FRÅN HJ

Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 msk filmjölk
  • Fyllning:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lingonsylt
  • Garnera med:

  • 1 dl vispgrädde
  • lingon
  • Ugn: 225°

    1 rulltårta

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vänd försiktigt ner i smeten.
2
Rör i filmjölk och häll smeten i långpanna med bakplåtspap-per i botten. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
3
Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper och lossa papp-ret. Låt svalna.
4
Fyllning: Vispa grädden och blanda med lingonsylt. Bred på bottnen och rulla ihop från långsidan. Garnera med vispad grädde och lingon.

Recept