Du behöver
- 100 g smör rumsvarmt
- 2.5 dl farinsocker
- 2 st ägg
- 1.5 dl filmjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk kanel
- 1 tsk kryddnejlika
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk bikarbonat
Glasyr:
200 g färskost
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk lingonsylt
Garnera med:
lingon
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och farinsocker pösigt, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Rör i filmjölk.
2
Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, ingefära och bikarbonat och rör ner i smeten.
3
Fördela smeten i muffinsformar som står i muffinsbleck. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
4
Glasyr: Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker till en fluffig smet. Rör i sylten. Klicka glasyren på muffinsen och garnera med lingon.