Pepparkaksmuffins

Du behöver 100 g smör rumsvarmt 2.5 dl farinsocker 2 st ägg 1.5 dl filmjölk 3 dl vetemjöl 1 msk kanel 1 tsk kryddnejlika 1...

Du behöver

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2.5 dl farinsocker
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat

Glasyr:

200 g färskost
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk lingonsylt

Garnera med:

lingon

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och farinsocker pösigt, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Rör i filmjölk.

2
Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, ingefära och bikarbonat och rör ner i smeten.

3
Fördela smeten i muffinsformar som står i muffinsbleck. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

4
Glasyr: Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker till en fluffig smet. Rör i sylten. Klicka glasyren på muffinsen och garnera med lingon.

Scroll to Top