Pepparkakskryddade chokladcookies

Cookies är väldigt lätta att baka och med pepparkakskryddor, mörk choklad och valnötter får de en julig smak.

Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g valnötter
  • 75 g smör
  • 1.5 dl råsocker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm nejlika mald
  • 2 krm ingefära mald
  • 0.5 tsk kardemummakärnor nystötta
  • 1 tsk kanel
  • 1.5 dl siktat dinkelmjöl
  • 2.5 dl dinkelflingor
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk bakpulver

Ugn: 200°

Gör så här

1
Grovhacka choklad och nötter var för sig. Blanda smör, socker, ägg, vaniljsocker, kryddor, mjöl, dinkelflingor, salt och bakpulver, gärna i matberedaren. Blanda i chokladen och nötterna i degen.

2
Dela degen i två delar och rulla dem till knubbiga rullar som är ca 4 cm tjocka och 15 cm långa. Slå in längderna i plastfolie och låt dem vila minst 1 1/2 timme i kylen.

3
Skär rullarna i skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut kakorna något, då flyter de inte ut så mycket under gräddningen. Grädda mitt i ugnen, 10–12 minuter.

Scroll to Top