Pepparkaksgranola

Du behöver 1 dl sötmandel 3.5 dl havregryn eller rågflingor 1 dl solrosfrön 1 dl pumpakärnor 0.5 dl psylliumfrön 1 msk smör 1 msk flytande...

Du behöver

  • 1 dl sötmandel
  • 3.5 dl havregryn eller rågflingor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl psylliumfrön
  • 1 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk vatten
  • 1 msk pepparkakskrydda kan bytas mot t.ex. kardemumma

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200°. Hacka sötmandeln.

2
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

3
Smält smöret och blanda det med honung, vatten och kardemumma. Slå blandningen över torrvarorna och rör om ordentligt.

4
Bred muslin på en plåt och rosta tills müslin har fått lite färg, ca 15 minuter. Rör gärna om i blandningen då och då.

5
Tips! I en müsli kan man blanda i stort sett vad man vill. Börja med en bas av gryn och fyll sedan på med nötter, frön och smaksättningar efter fantasi och vad du gillar. Som diabetiker gör du klokt i att undvika puffar och hålla nere på den torkade frukten. Passa gärna på att ha psylliumfrön i som stabiliserar blodsockret.

Scroll to Top