Pepparkakscheesecake med krämig ädelost och valnötter

Perfekt tilltugg till både varm eller kall glögg.

Du behöver

  • 75 g smält smör
  • 6 st digestivekex
  • 12 st pepparkakor
  • 300 g färskost t ex Philadelphiaost
  • 200 g blåmögelost t ex Bavaria blu

Servera med:

75 g valnötter
6 st aprikoser strimlade torkade
pepparkakor

Gör så här

1
Använd en rund eller fyrkantig form som rymmer ca 1 ½ l och klä insidan med plastfolie. Se till att plasten går över kanterna så att du kan lägga filmen över hela kakan när du lagt i fyllningen.

2
Smält smöret. Krossa kexen och pepparkorna till fina smulor, och blanda med smöret. Tryck ut i smulblandningen i formen.

3
Mixa färskost och blåmögelost till en slät kräm och häll i formen. Lägg platsfolien försiktigt över kakan. Låt formen stå i frysen i minst 1 timme. Du kan också frysa in kakan för att använda vid ett senare tillfälle. Den håller sig 2–3 veckor i frysen.

4
Ta ut kakan ur frysen minst 2 timmar innan den ska serveras. Lossa kakan från formen genom att dra upp kakan i plastfilmen.

5
Dra av plasten och ställ kakan på ett fat. Skär upp kakan och garnera med valnötter, aprikoser och stick en pepparkaka i varje bit.

Scroll to Top