Pepparkakscheesecake

Du behöver Botten: 150 g pepparkakor 100 g smör eller margarin Fyllning: 200 g färskost 1.5 dl socker 3 st ägg 1 msk apelsinskal rivet...

Du behöver

Botten:

150 g pepparkakor
100 g smör eller margarin

Fyllning:

200 g färskost
1.5 dl socker
3 st ägg
1 msk apelsinskal rivet
2 msk pressad apelsinsaft

Topping:

2 dl crème fraîche
0.5 dl florsocker
2 st clementin
1 st fikon
3 st kumquats

Ugn: 175

Gör så här

1
Botten: Krossa pepparkakorna i matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Smält smöret och blanda det med pepparkakssmulorna. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Rör ihop färskost och socker med elvisp. Vispa i äggen ett i taget och rör i apelsinskal och apelsinsaft. Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter. Låt kallna.

3
Topping: Rör ihop crème fraiche och florsocker och häll över kakan. Garnera med frukt.

Scroll to Top