Du behöver
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk pepparkakskrydda
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 50 g pistaschmandel
Garnera med:
20 g vit choklad
Ugn: 200°
20 rutor
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta på svag värme under omrörning.
2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten tillsammans med smör- och chokladblandningen.
3
Häll upp smeten i en form som är 20×30 cm med bakplåtspapper i botten.
4
Hacka pistaschmandeln grovt och strö över kakan. Grädda i 20 minuter. Låt kallna. Smält chokladen och ringla över kakan. Skär i rutor.