Pepparkaksbrownie

Kladdiga kakor med mycket chokladsmak och lite julsmak från peppar-kakskrydda.

Du behöver

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g pistaschmandel

Garnera med:

20 g vit choklad

Ugn: 200°

20 rutor

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta på svag värme under omrörning.

2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten tillsammans med smör- och chokladblandningen.

3
Häll upp smeten i en form som är 20×30 cm med bakplåtspapper i botten.

4
Hacka pistaschmandeln grovt och strö över kakan. Grädda i 20 minuter. Låt kallna. Smält chokladen och ringla över kakan. Skär i rutor.

Scroll to Top