Du behöver
- 200 g smör
- 200 g vetemjöl
- 2 msk vispgrädde
- 2 msk vatten
Fyllning:
100 g hasselnötskärnor
3.3 dl florsocker
1 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma mald
0.5 tsk ingefära mald
0.5 tsk nejlika mald
3 st äggvita
Saffranstryffel:
1 dl vispgrädde
2 msk smör
0.5 g saffran
200 g vit choklad
Ugn: 175°
Gör så här
Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt, 1 timme.
Fyllning: Mal nötterna. Blanda nötter, socker, kryddor och äggvitor. Vispa med elvisp i 5 minuter.
Tryck ut degen i smorda formar. Fyll dessa till 3/4 med fyllning. Grädda i ca 25 minuter. Låt vila en stund innan de stjälps upp.
Saffranstryffel: Koka upp grädde, smör och saffran. Ta av kastrullen. Rör i hackad choklad. Låt stelna i kylskåp, ca 3 timmar. Spritsa den på kakorna.