Pepparkaks- och saffranspolynéer

Du behöver 200 g smör 200 g vetemjöl 2 msk vispgrädde 2 msk vatten Fyllning: 100 g hasselnötskärnor 3.3 dl florsocker 1 tsk kanel 0.5...

Du behöver

  • 200 g smör
  • 200 g vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk vatten

Fyllning:

100 g hasselnötskärnor
3.3 dl florsocker
1 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma mald
0.5 tsk ingefära mald
0.5 tsk nejlika mald
3 st äggvita

Saffranstryffel:

1 dl vispgrädde
2 msk smör
0.5 g saffran
200 g vit choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt, 1 timme.

2

Fyllning: Mal nötterna. Blanda nötter, socker, kryddor och äggvitor. Vispa med elvisp i 5 minuter.

3

Tryck ut degen i smorda formar. Fyll dessa till 3/4 med fyllning. Grädda i ca 25 minuter. Låt vila en stund innan de stjälps upp.

4

Saffranstryffel: Koka upp grädde, smör och saffran. Ta av kastrullen. Rör i hackad choklad. Låt stelna i kylskåp, ca 3 timmar. Spritsa den på kakorna.

Scroll to Top