Pepparfilé

Pepparfilé serverad med rotfrukter som smaksatts med apelsin.

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk fem peppar
  • salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 400 g palsternackor
  • 300 g morötter
  • 2 msk olja
  • saft rivet skal och av 1 apelsin

Garnering:

persilja
apelsinskal rivet

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa köttet. Stör samman pepparkornen i en mortel och klappa in i köttet tillsammans med salt.

2
Bryn köttet runt om i smör och lägg över i en form. Koka ur stekpannan med grädde, vatten och fond och häll i formen.

3
Baka i ugn tills köttet är klart ca 20 minuter. Skala och skär palsternackor och morötter i smala klyftor.

4
Skala och skär palsternackor och morötter i smala klyftor. Blanda med olja, salt (mängd?), apelsinskal och saft. Spara lite rivet apelsinskal till garnering.

5
Baka i ugn i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.

6
Strö persilja över rotfrukterna. Garnera köttet med lite rivet apelsinskal.


Kommentar:
”Fem peppar” är en färdigblandad pepparblandning. Kan ersättas genom att man blandar vit-, svart-, rosé-, och grönpeppar.

Scroll to Top