Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 1 tsk fem peppar
- salt
- 1 msk smör eller margarin
- 2.5 dl mellangrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 400 g palsternackor
- 300 g morötter
- 2 msk olja
- saft rivet skal och av 1 apelsin
Garnering:
persilja
apelsinskal rivet
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa köttet. Stör samman pepparkornen i en mortel och klappa in i köttet tillsammans med salt.
2
Bryn köttet runt om i smör och lägg över i en form. Koka ur stekpannan med grädde, vatten och fond och häll i formen.
3
Baka i ugn tills köttet är klart ca 20 minuter. Skala och skär palsternackor och morötter i smala klyftor.
4
Skala och skär palsternackor och morötter i smala klyftor. Blanda med olja, salt (mängd?), apelsinskal och saft. Spara lite rivet apelsinskal till garnering.
5
Baka i ugn i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
6
Strö persilja över rotfrukterna. Garnera köttet med lite rivet apelsinskal.
”Fem peppar” är en färdigblandad pepparblandning. Kan ersättas genom att man blandar vit-, svart-, rosé-, och grönpeppar.