Du behöver
- 300 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja
- 1 krm chiliflakes
- 3 burk krossade tomater à 400 g
- 1 dl vatten
- 3 msk kapris
- 1 burk stora vita bönor 400 g
- 1 kruka basilika
- 1 msk rödvinsvinäger
- salt
- 300-400 g pennepasta
- 3 dl riven parmesanost
- 2 st mozzarella
Ugn: 225°
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek löken i olivolja. Tillsätt färs, vitlök och chili. Bryn tills färsen är smulig. Tillsätt tomater och vatten och sjud i ca 20 minuter. Blanda i kapris mot slutet.
Skölj bönorna, låt rinna av och blanda ner. Riv ner basilikabladen och smaka av med vinäger och salt.
Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.
Blanda pastan med hälften av såsen och 1 dl parmesanost.
Lägg lite av pastan i en smord ugnsfast form. Häll på mer sås, parmesanost och skivad mozzarella. Upprepa på detta sätt tills alla ingredienser är slut. Avsluta med ett lager parmesanost.
Gratinera mitt i ugnen tills gratängen har fin färg, cirka 20 minuter.
Den här pastagratängen med köttfärs och mozzarella blir garanterat hela familjens favoriträtt.