Penne med krämig räk- och spenatsås

Du behöver 150 g pasta penne 500 g räkor med skal 0.25 st purjolök 1 msk rapsolja 100 g spenat eller färsk spenat 1 msk...

Du behöver

  • 150 g pasta penne
  • 500 g räkor med skal
  • 0.25 st purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g spenat eller färsk spenat
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk hackad dill
  • salt och peppar

Garnera med:

2 st tomater
basilika

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

2
Skala räkorna och skiva purjolöken. Fräs purjolöken i en gryta med olja, ca 1 minut.

3
Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den tinat eller slaknar om den är färsk. Pudra över mjölet och rör om.

4
Späd med vatten, crème fraiche och fond. Rör om och låt såsen sjuda i 3 minuter.

5
Tillsätt räkor och dill och smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan och låt allt bli varmt. Servera i djupa tallrikar med tomatbitar och basilika.

Scroll to Top