Pastasås med kassler, päron och grönmögelost

Du behöver 2 dl crème fraîche 100 g grönmögelost eller liknande 0.5 msk kycklingfond konc 2 msk maizena ljus redning 2 st päron 300 g...

Du behöver

  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g grönmögelost eller liknande
  • 0.5 msk kycklingfond konc
  • 2 msk maizena ljus redning
  • 2 st päron
  • 300 g kassler
  • svartpeppar

Servera med:

pasta t ex papardelle
1 dl pinjenötter rostade
2 msk persilja plockad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda crème fraiche, smulad grönmögelost, kycklingfond och ljus redning i en gryta. Koka upp under omrörning.

2
Skölj, dela och kärna ur päronen. Skär dem i tärningar och lägg ner i såsen tillsammans med tärnad kassler. Låt såsen sjuda 5 minuter, så att päronen blir mjukare och kasslern varm. Smaka av med svartpeppar. Är såsen tjock kan du späda med lite vatten.

3
Servera med kokt pasta, rostade pinjenötter och persilja.

Scroll to Top