Du behöver
- 2 dl crème fraîche
- 100 g grönmögelost eller liknande
- 0.5 msk kycklingfond konc
- 2 msk maizena ljus redning
- 2 st päron
- 300 g kassler
- svartpeppar
Servera med:
pasta t ex papardelle
1 dl pinjenötter rostade
2 msk persilja plockad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blanda crème fraiche, smulad grönmögelost, kycklingfond och ljus redning i en gryta. Koka upp under omrörning.
2
Skölj, dela och kärna ur päronen. Skär dem i tärningar och lägg ner i såsen tillsammans med tärnad kassler. Låt såsen sjuda 5 minuter, så att päronen blir mjukare och kasslern varm. Smaka av med svartpeppar. Är såsen tjock kan du späda med lite vatten.
3
Servera med kokt pasta, rostade pinjenötter och persilja.