RECEPT FRÅN HJ

Pastasås med belugalinser

Foto: Lee Kearney

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g cocktailtomater
  • 2 dl belugalinser
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • Servera med

  • 4 prt nykokt spagetti
  • 3 msk grovhackad basilika
  • finriven parmesan

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i mindre bitar.

2

Hetta upp oljan i en rejäl stekpanna. Fräs fänkålsfröna ca 1 minut. Tillsätt löken och fräs tills den mjuknat och fått färg. Rör då och då.

3

Tillsätt svampen och stek tills den mesta vätskan dunstat bort. Tillsätt rosmarin och tomatpuré och fräs någon minut. Tillsätt tomater, linser, buljongtärning och vatten. Blanda och krydda med salt och peppar.

4

Låt såsen puttra samman tills linserna mjuknat och såsen fått krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt i pannan.

5

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

6

Servera pastan med såsen. Toppa med hackade örter och finriven parmesan.


Recept