RECEPT FRÅN HJ

Pastasallad med primörer

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 2 st röda paprikor
  • 1 st zucchini
  • 1 st rödlök
  • 6 st små späda morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 300 g pasta
  • 150 g salladsärter
  • 0.5 st citron
  • 150 g fetaost smulad
  • 0.5 kruka basilika
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och dela zucchinin i halvmånar. Skala och klyfta löken. Skrubba och dela ­morötterna.

2

Fördela allt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Salta, ­peppra, häll över ­oljan och vänd runt. Rosta strax under ugnens mitt i ca 17 minuter.

3

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola den i kallt vatten och låt rinna av i durkslag. Ansa och koka salladsärterna. Spola i kallt vatten.

4

Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda pastan med rostade grönsaker, salladsärter, citron, fetaost och basilikablad.


Recept