Pastarosor med lax och spenat

Du behöver Ugn: 200° 1 st gul lök strimlad 3 st vitlöksklyftor pressad 300 g färsk spenat 1 msk olivolja 200 g kallrökt lax i...

Du behöver

Ugn: 200°

1 st gul lök strimlad
3 st vitlöksklyftor pressad
300 g färsk spenat
1 msk olivolja
200 g kallrökt lax i skivor
250 g färska pastaplattor

Vitvinssås

1 st gul lök finhackad
1 tsk olivolja
2 dl vitt vin
4 dl vatten
4 dl grädde
2 st fiskbuljongtärningar

Gör så här

1

Vitvinssås: Stek löken i olja så den mjuknar utan att få färg. Slå på vin, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt små-puttra i 5 minuter.

2

Stek lök, vitlök och spenat i olivolja så de mjuknar utan att få färg. Strimla laxen och fördela spenat och lax över alla lasagneplattorna.

3

Rulla ihop pasta-plattorna från kortändan och dela i 3 bitar. Ställ pastarosorna ganska tätt i en ugnsform och häll över vitvinssåsen så den nästan täcker pastan.

4

Grädda i ugn cirka 20 minuter. Servera med en god sallad.

Scroll to Top