Du behöver

    Ugn: 200°

  • 1 st gul lök strimlad
  • 3 st vitlöksklyftor pressad
  • 300 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 250 g färska pastaplattor
  • Vitvinssås

  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 2 st fiskbuljongtärningar

Gör så här

1

Vitvinssås: Stek löken i olja så den mjuknar utan att få färg. Slå på vin, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt små-puttra i 5 minuter.

2

Stek lök, vitlök och spenat i olivolja så de mjuknar utan att få färg. Strimla laxen och fördela spenat och lax över alla lasagneplattorna.

3

Rulla ihop pasta-plattorna från kortändan och dela i 3 bitar. Ställ pastarosorna ganska tätt i en ugnsform och häll över vitvinssåsen så den nästan täcker pastan.

4

Grädda i ugn cirka 20 minuter. Servera med en god sallad.


Recept