RECEPT FRÅN HJ

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • strimlad gul lök
  • pressade vitlöksklyftor
  • 300 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 250 g färska pastaplattor
  • Vitvinssås

  • 1 tsk olivolja
  • finhackad gul lök
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • fiskbuljongtärningar

Gör så här

1

Hetta upp en kastrull med olja och stek löken till vitvinssåsen så den mjuknar utan att få färg. Slå på vin, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt småputtra i cirka 5 minuter.

2

Stek lök, vitlök och spenat i olivolja så de mjuknar utan att få färg. Strimla laxen och fördela spenat och lax över alla lasagneplattorna.

3

Rulla ihop pastaplattorna från kortändan och dela i 3 bitar. Ställ pastarosorna ganska tätt i en ugnsform och häll över vitvinssåsen så den nästan täcker pastan.

4

Grädda i ugnen cirka 20 minuter 200 grader. Servera med en god blandad sallad.


Recept