Du behöver
- strimlad gul lök
- pressade vitlöksklyftor
- 300 g färsk spenat
- 1 msk olivolja
- 200 g kallrökt lax i skivor
- 250 g färska pastaplattor
Vitvinssås
1 tsk olivolja
finhackad gul lök
2 dl vitt vin
4 dl vatten
4 dl grädde
fiskbuljongtärningar
Gör så här
Hetta upp en kastrull med olja och stek löken till vitvinssåsen så den mjuknar utan att få färg. Slå på vin, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt småputtra i cirka 5 minuter.
Stek lök, vitlök och spenat i olivolja så de mjuknar utan att få färg. Strimla laxen och fördela spenat och lax över alla lasagneplattorna.
Rulla ihop pastaplattorna från kortändan och dela i 3 bitar. Ställ pastarosorna ganska tätt i en ugnsform och häll över vitvinssåsen så den nästan täcker pastan.
Grädda i ugnen cirka 20 minuter 200 grader. Servera med en god blandad sallad.