RECEPT FRÅN HJ

Pastagratäng med räkor och kräftstjärtar

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g oskalade räkor
  • 400 g pasta
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 6 st salladslökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g småbladig spenat
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • 4 dl crème fraîche
  • 1.5 msk sambal oelek
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 170 g kräftstjärtar avrunna
  • citron saften av
  • 3 msk finhackad dill
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Garnering

  • räkor
  • citron
  • dill
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Skala räkorna. Ta ­undan lite till garnering. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, spola av pastan, tillsätt lite olja. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

2

Ansa och finstrimla salladslöken. Halvera tomaterna. Skölj och ansa spenaten. Tvätta och riv citronen fint.

3

Blanda crème fraiche, sambal oelek, vitlök och smulad buljong­tärning. Rör om.

4

Vänd ner räkorna med kräftstjärtar, dill, salladslök, tomater, spenat, citronskal, citronsaft från halva citronen och kokt pasta. Rör om.

5

Fördela blandningen i en smord eldfast form och strö över riven ost. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.

6

Garnering: Toppa med räkor, citron och dill.


Recept