Pastagratäng med kyckling och soltorkade tomater
Av Lena Söderström. Foto: Eva Hildén
Du behöver
- 300 g pasta stora snäckor
- 1 st fänkål
- 1 st knippe salladslök
- olivolja
- 1 dl vitt matvin
- 2 dl crème fraîche
- 1 st hönsbuljongstärning
- 3 dl vispgrädde
- 3.5 dl mjölk
- 2.5 dl färskriven parmesan
- 1 dl marinerade soltorkade tomater avrunna
- 2 st stekta tärnade kycklingfiléer
- salt och svartpeppar
- 1 msk smör till formen
- 0.5 msk ströbröd
- timjan
- grönsallad
Garnera med
Servera med
Ugn: 175°
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen (al dente). Låt rinna av i ett durkslag.
Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Ansa och skiva salladslöken. Fräs fänkål och lök i olja ca 3 minuter. Häll i vinet och låt det koka in ca 3 minuter.
Tillsätt crème fraiche och smulad buljong-tärning. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp under omrörning. Blanda i 2 dl parmesan, tomater, kyckling och avrunnen pasta. Koka upp och koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll pastan med såsen i en smord ugnssäker form. Sikta över ströbrödet.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Toppa med resterande parmesan samt timjan. Servera med grönsallad.