RECEPT FRÅN HJ

Pastagratäng med kyckling och soltorkade tomater

Av . Foto: Eva Hildén

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g pasta stora snäckor
  • 1 st fänkål
  • 1 st knippe salladslök
  • olivolja
  • 1 dl vitt matvin
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st hönsbuljongstärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 3.5 dl mjölk
  • 2.5 dl färskriven parmesan
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater avrunna
  • 2 st stekta tärnade kycklingfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör till formen
  • 0.5 msk ströbröd
  • Garnera med

  • timjan
  • Servera med

  • grönsallad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen (al dente). Låt rinna av i ett durkslag.

2

Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Ansa och skiva salladslöken. Fräs fänkål och lök i olja ca 3 minuter. Häll i vinet och låt det koka in ca 3 minuter.

3

Tillsätt crème fraiche och smulad buljong-tärning. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp under omrörning. Blanda i 2 dl parmesan, tomater, kyckling och avrunnen pasta. Koka upp och koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Häll pastan med såsen i en smord ugnssäker form. Sikta över ströbrödet.

5

Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

6

Toppa med resterande parmesan samt timjan. Servera med grönsallad.


Recept