Pastagratäng med kyckling

Lättlagad rätt som är perfekt till fredagsmyset!

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st purjolök
  • 4 st tomater
  • 1 msk grillkrydda
  • 50 g salami
  • 300 g pasta t ex snäckor
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl riven ost
  • 3 st ägg
  • salt och peppar
  • färsk basilika
  • 1 st röd chilipeppar

Ugn: 200°

0.5 dl röd vinbärsgelé
salt svartpeppar

Svamptillbehör:

70 g bacontärningar stekta
200 g champinjoner eller kantareller
2 msk smör

Rotfrukter:

0.5 st kålrot i stavar
4 st morötter i bitar
1 kg delikatesspotatis små
10 st steklök skalade
2 msk rapsolja
1 msk flingsalt
2 st rosmarin kvistar

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skär kycklingen i strimlor och bryn i den i en stekpanna med smör. Skölj och strimla purjolöken och tärna tomaterna. Fräs purjolöken och tomaterna med kycklingen ett par minuter. Krydda med grillkrydda och rör i strimlad salami.

2
Koka pastan enligt förpackningen och låt den rinna av.

3
Vispa ihop ricottaost, crème fraiche, riven ost och ägg i en stor skål. Blanda i kycklingfräset, pasta och basilika. Rör om och lägg över i en ugnsfast form. Skiva chilin och lägg ovanpå. Gratinera i 20 minuter.

4
Smaksätt med örtsalt och peppar. Strö över dill. Servera med nykokt pasta och parmesanflagor.

5
Stek bacon och delade champinjoner i en stekpanna, ca 5 minuter. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten 4 minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag och blanda sedan med champinjoner och bacon. Lägg upp på serveringsfatet tillsammans med steken.

6
Ansa, skala och dela rotfrukterna. Skrubba potatisen ren. Lägg allt i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över oljan och rör om med händerna så att alla bitar blir oljade. Salta, peppra och krydda med rosmarin. Stek i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Rör om en gång under tiden. Servera steken med sås, vinbärsgelé, de rostade rotfrukterna och svamptillbehör.

7
Lägg upp sparris och tortellini på varma tallrikar och ringla över såsen. Servera genast gärna med någon sallad.

Scroll to Top