Du behöver
- 400 g pasta
- 4 st kryddstarka korvar
- 1 st gul lök
- 250 g champinjoner
- 1 st gul paprika
- 2 msk smör
- 150 g mozzarella
- 1 st röd chilipeppar
Gratängsås
1 burk krossade tomater
2 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 msk torkad oregano
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
Koka pastan. Skiva korven. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Strimla paprikan och finhacka chilin.
Fräs korven tills den fått färg i en stekpanna med smör. Lägg i lök, svamp och paprika, och fräs tills allt är mjukt.
Blanda korvfräset med pasta och lägg i en smord ugnsform.
Gratängsås: Koka upp krossade tomater, grädde, fond och oregano, och häll i formen.
Lägg på skivad mozzarella och finhackad chili. Gratinera i 15 minuter tills osten fått fin färg. Servera med sallad.