RECEPT FRÅN HJ

Pasta pomodoro

Pasta pomodoro är den perfekta middagen när du vill laga något enkelt utan att tumma på smaken! Färsk pasta blandas med smakrik tomatsås. Toppa med krämig burrata.

Av . Foto: Betina Hastoft

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 1 st kvist rosmarin
  • 1 st kvist timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burk krossade tomater á 400 gram
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
  • 600 g färsk pasta tex tagliatelle
  • 1 st burrata eller mozarella, 125 g
  • 1 st knippe bladpersilja
  • 200 g små tomater gärna i olika färger

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta. Stek lök och örter hastigt.

2

Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Tillsätt balsamvinäger och socker. Sänk värmen och låt småputtra i 25–30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

4

Lägg upp pastan i en stor skål. Vänd runt med ½ dl olivolja och häll tomatsåsen över. Lägg burratan i mitten.

5

Nyp av persiljebladen från stjälkarna. Strö persiljan över pastan.

6

Dela tomaterna. Fördela dem över pastan och servera direkt.


Recept