Pasta med oliv- och kaprissås och sallad Caprese

Du behöver 1 st vitlöksklyfta 1 krm sambal oelek 1 msk bladpersilja finhackad 1 msk olivolja 2 dl passerade tomater 0.5 dl svarta oliver urkärnade...

Du behöver

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 msk bladpersilja finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl passerade tomater
  • 0.5 dl svarta oliver urkärnade
  • 2 msk kapris
  • salt, svartpeppar
  • parmesanost riven

Sallad Caprese:

1 st mozzarella
1.5 st tomater
olivolja
flingsalt, svartpeppar
basilikablad

Servera med:

pasta t ex tagliatelle

Gör så här

1
Skala och hacka vitlöken. Fräs, vitlök, sambal oelek och hälften av persiljan en gryta med olja, ca 3 minuter.

2
Tillsätt tomater, skivade oliver och kapris och sjud under lock, ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
3. Sallad Caprese: Skiva mozzarellaosten och tomater. Lägg upp på ett fat. Ringla över olja. Salta och peppra och lägg på basilikablad.

4
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i grytan och vänd ner såsen. Lägg upp och strö över resten av persiljan. Servera med riven parmesanost.

Scroll to Top