Du behöver
- 4 st tagliatelle port
- 5 st salladslökar
- 1 st paprika gul
- 1 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk hummerfond
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl vispgrädde
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk maizena redning
- 400 g räkor med skal
- 200 g laxfilé
- salt peppar
- 2 msk hackad dill
- salt peppar
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Strimla löken. Kärna ur och tärna paprikan.
2
Fräs lök och paprika i en gryta med olja. Häll på vin, vatten, tomatpuré, fond, crème fraiche, grädde och pressad vitlök. Koka upp och red av såsen. Låt småkoka i 5 minuter.
3
Skala räkorna. Skär laxen i små bitar och lägg ner i grytan. Koka ett par minuter tills laxen är klar. Rör i räkor och smaka av med salt och peppar. Vid servering strö över dill.