RECEPT FRÅN HJ

Pasta med lax och räkor

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st tagliatelle port
  • 5 st salladslökar
  • 1 st paprika gul
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk hummerfond
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk maizena redning
  • 400 g räkor med skal
  • 200 g laxfilé
  • salt peppar
  • 2 msk hackad dill
  • salt peppar

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Strimla löken. Kärna ur och tärna paprikan.
2
Fräs lök och paprika i en gryta med olja. Häll på vin, vatten, tomatpuré, fond, crème fraiche, grädde och pressad vitlök. Koka upp och red av såsen. Låt småkoka i 5 minuter.
3
Skala räkorna. Skär laxen i små bitar och lägg ner i grytan. Koka ett par minuter tills laxen är klar. Rör i räkor och smaka av med salt och peppar. Vid servering strö över dill.

Recept